Guglielmo Kafa

Vrste

U prirodi postoji više od 80 različitih vrsta kafe ali se samo četiri vrste koriste na tržištu.

Caffe Guglielmo

Kafa “Arabica”

Kafa “Arabica” predstavlja kafu vrhunskog kvaliteta, potiče iz Etiopije i ova vrsta sadrži nizak nivo kofeina i proizvodi se u svim delovima sveta. Najviše se uzgaja u Južnoj Americi ali takođe i u Aziji i Africi. Najpoznatije su: Moka, Bourbon, Maragogype, Caturla, Mundo Novo, Nacional.

Kafa “Canephora”

Kafa “Canephora” je, takođe, poznata i pod nazivom “Robusta” i dolazi direktno iz centralnog dela Afrike. Ona je po kvalitetu za nijansu ispod Arabica kafe ali raste brže i sadrži viši procenat kofeina. Ova odlika sačinjava četvrtinu ukupne svetske proizvodnje kafe.

Kafa “Liberica”

Kafa “Liberica” potiče iz Costa d’Oro šuma, raste u tropskim i subtropskim regijama, međutim zbog varijabiliteta u kvalitetu, proizvodnja na minimumu.

Kafa “Eccelsa”

Ova vrsta kafe ima varijabilne performance u proizvodnji te ju je teže komercijalizovati; kada je u pitanju veličina i seme ima odlike Robusta kafe, a lišće i rast podsećaju na Liberica kafu.

Naše kompanije

 

O NAMA

Rado Group je osnovan 2013. godine od strane gospodina Ivana Abrama iz Italije i gospodina Pavla Pavlovića iz Srbije.

U okviru Rado Group-a posluju Rado-Sun DOO, Sport Land Rado i Villa Rado. Danas, dok smo u velikom usponu i dalje se trudimo da sve više ljudi upozna kvalitet usluga i proizvoda koje nudimo.

AKTUELNO

PRONADJITE NAS

KONTAKTIRAJTE NAS

Nikole Pašića 9a
34000 Kragujevac, Srbija

Phone: +381 34 354667
Cell: +381 66 354667
Ponedeljak-Petak: 8:00-16:00

E-mail:
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.